Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2021 19:07 - Демонстрации срещу задължителната ваксинация се водят по цял свят
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През почивните дни, 24-25 юли, по целия свят се проведоха демонстрации срещу ограниченията на коронавируса и санитарните паспорти. Най-масовите демонстрации срещу "санитарната диктатура", в които участваха стотици хиляди хора, се проведоха във Франция.

В Париж протестиращи блокираха движението по “Шанз Елизе” през целия ден. Демонстрантите нападнаха полицейски превозни средства, хвърляха камъни по тях и ги ритаха. "Излезте!" - извикаха мъже с качулки, предизвиквайки пазачите на ръкопашен бой. Френската полиция използва водни оръдия и сълзотворен газ, а девет души са арестувани.

На Площад на Бастилията протестиращите скандираха "Свобода!" На поредната демонстрация в западните квартали на столицата демонстрантите носеха транспаранти с надпис: "Спрете диктатурата!"

В Лион, на площад “Белкор”, около хиляда души отидоха на демонстрация, която не беше съгласувана с властите. Четирима души бяха веднага арестувани, а след това протестиращите започнаха да хвърлят бутилки и павета по полицията. В отговор беше използван сълзотворен газ. Демонстрантите блокираха високоскоростна междуградска магистрала със строителни конструкции и когато полицията се опита да разчисти магистралата, беше посрещнаха от „сто озлобени и решителни хора, облечени в черно“, които поставиха барикади.

Четири хиляди души преминаха по улиците на Страсбург до площад на Републиката, скандирайки "Свобода!" и с искане за оставката на Еманюел Макрон.

Две хиляди души минаха по улиците на Лил с викове "Свобода!" и също така искаха оставката на Макрон. „Жълти жилетки, антифашисти, феминистки, синдикалисти, граждани, природозащитници... време е за събуждане!“, „Вирусът е Макрон!“ - се четеше на надписите на плакатите.

„Ние сме тук, за да защитим свободата, да защитим своите печалби, които губим. Ние защитаваме правото на избор. Ние не сме против ваксината, но това не е ваксина, това е експеримент, който е време да се спре и да се запази правото на всеки да избира“,заяви медицински работник, представил се като Паскал пред репортери.

В Марсилия не е имало сблъсъци с полицията. Хиляди хора се разхождаха по улиците на града, пеейки Марсилезата, танцуваха и скандирайки: „Още не сме узрели за робство!“

Демонстрации срещу ограниченията на коронавирус се проведоха в десетки други градове във Франция.

В Лондон протестиращите тръгнаха от площад “Трафалгар” до “Даунинг Стрийт”, където е резиденцията на премиера Борис Джонсън, скандирайки "Свобода!" Протестиращите поискаха ареста на министър-председателя и носеха плакати с думите: „Моето тяло е моя работа“, „Без паспорти за ваксинация“, „Защитавайте свободата си“.

Демонстрации срещу санитарни паспорти се проведоха в десетки градове в Италия. Протестите последваха митинга "Ден без страх" в Торино, който събра няколко хиляди души вечерта на 22 юли, часове след като премиерът Марио Драги обяви новите ограничения. Демонстрантите протестираха срещу "паспортно робство и принудителни ваксинации", "коронавирусните измами" и "зелената паспортна диктатура".

Демонстрации се проведоха в цяла Италия - в Рим, Бергамо, Болоня, Флоренция, Генуа, Милано, Неапол, Палермо, Торино.

Повече от 4000 души се събраха пред гръцкия парламент в централната част на Атина за трети път този месец в знак на протест срещу задължителните ваксинации за здравните работници. Протестиращите хвърлиха коктейли Молотов, а полицията използва сълзотворен газ. В Солун се проведе многохилядно протестно шествие.

“Защо сме тук? Защото сме против задължителната ваксинация. Искаме всеки грък сам да реши какво иска да прави с тялото си “, заяви протестиращият Комнинос Георгиос пред репортери.

Друг протестиращ, Андреас Гениас, каза: „Тук сме, за да се противопоставим мирно на задължителните ваксинации. Ние сами решаваме дали искаме да бъдем ваксинирани или не. Тероризмът и мерките от страна на министър-председателя Мицотакис няма да се получат"

Хиляди демонстранти преминаха по улиците на Дъблин, Ирландия, за да протестират срещу санитарните паспорти.

В словашката столица Братислава протестиращи, към които се присъедини опозицията, блокираха входа на сградата на парламента в знак на протест срещу разглежданите привилегии за ваксинираните от законодателите. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите, а жена полицай е ранена.

На подобни протести хиляди австралийци излязоха по улиците на Сидни на 24 юли. Те минаха през центъра на града, скандирайки „Свобода!“ Протестиращите носеха плакати с думите: "Свалете маската, надайте глас!" и "Събудете се Австралия!" Демонстранти блокираха градските пътища и се събраха пред кметството на Сидни, хвърляйки пластмасови бутилки и саксии с цветя върху полицията. Съставени са около 90 протокола за нарушения, 57 души са арестувани. Протестни демонстрации бяха проведени и в Мелбърн и Бризбейн.

Властите на германския град Касел забраниха демонстрация срещу коронавирусните ограничения на 24 юли, планирана от движението “Куерденкен” (“Мислене извън кутията”). Въпреки забраната за събитието, някои от противниците на ограниченията за коронавирус все пак излязоха по улиците на Касел. Полицията разпръсна протестиращите; двама души бяха арестувани за отказ да напуснат мястото на неразрешения митинг. Срещу 31 протестиращи са образувани наказателни дела.

Протестират не само Европа и Австралия. На 25 юли в Мумбай, Индия, хиляди хора демонстрираха срещу карантината и задължителните ваксинации. Хора от 45 щата и 120 града се събраха тук в знак на солидарност с протестиращите.

Превод: В. Сергеев
https://pogled.info/svetoven/demonstratsii-sreshtu-zadalzhitelnata-vaksinatsiya-se-vodyat-po-tsyal-svyat.132373




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800215
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия